Lees meer over onze internationale instructeurs

Robyn Hood

Tellington TTouch® Senior Instructor voor Gezelschapsdieren en voor Paarden

Senior Instructor Robyn Hood is de jongste zus van Linda Tellington Jones. Net als Linda heeft zij met succes aan wedstrijden in alle disciplines van de paardensport deelgenomen.
Vanaf begin jaren '80 werkt Robyn mee aan de ontwikkeling en verspreiding van de TTEAM en TTouch methode. Sinds 1986 reist Robyn een groot deel van het jaar om trainingen, lezingen en demonstraties te geven in Canada, USA, Europa, Zuid Afrika en Australië en Nieuw Zeeland. Ook is ze al meer dan 17 jaar de gedreven redacteur achter TTEAM Connections Newsletter en organiseert ze Tellington TTouch Trainingen Canada.

Sinds ruim 40 jaar fokken Robyn en haar man Phil op hun boerderij in Vernon, BC in Canada IJslandse paarden.

Met haar grote inlevingsvermogen en treffende observaties,  praktische insteek en bakken aan ervaring maakt ze van elke training een bijzondere belevenis.

Tina Constance

Tellington TTouch® Instructeur voor Gezelschapsdieren en voor Paarden

Tina heeft jarenlang op Tilley Farm – het centrum voor Tellington TTouch® opleidingen in Engeland – gewerkt. Daar heeft ze een schat aan ervaring opgedaan in het trainen en rehabiliteren van paarden en honden. Als Instructeur voor Paarden en Gezelschapsdieren deelt met plezier ze haar kennis en enorme ervaring.

Op dit moment werkt Tina met moeilijk plaatsbare honden in asiels, heeft veel privé cliënten en geeft regelmatig workshops.

Tina is een gepassioneerd en dynamisch docent, en combineert dat met veel compassie en geduld. Haar Engelse humor en sprekende gezichtsuitdrukkingen maken dat er ook altijd flink gelachen kan worden.

website Tina Constance

Edie Jane Eaton

Tellington TTouch® Instructeur voor Gezelschapsdieren en voor Paarden

Edie Jane raakte in 1980 geïntrigeerd door de Feldenkrais methode, nadat ze gezien had hoe groot de invloed van deze methode is op het herstel van mensen met fysiek en mentale beperkingen. In haar opleiding tot Feldenkrais practitioner hoorde ze over Linda Tellington-Jones en na een weekend workshop in Toronto is Edie Jane tot de dag van vandaag  betrokken bij de Tellington methode.

Als één van de instructeurs geeft ze over de hele wereld trainingen voor gezelschapsdieren, paarden en mensen. Daarin combineert ze Feldenkrais en Tellington TTouch® oefeningen op zeer humoristisch wijze. 

website Edie Jane Eaton

Lindy Dekker Tellington TTouch® Instructeur voor Gezelschapsdieren en voor Paarden

Lindy Dekker is in 1955 geboren in Johannesburg, Zuid Afrika als dochter van Nederlandse immigranten. Ze begon op 10 jarige leeftijd met paardrijden in Stellenbosch, bij Kaapstad. Thuis was ze altijd omringd door dieren, in haar ouderlijk huis waren altijd meerdere honden en katten aanwezig. Ook haar herplaats ezel heeft haar veel geleerd over gedrag, vooral over ontsnappingsartiesten! Later kwamen ook de eerste echt eigen paarden in Lindy’s leven.

Na haar universitaire studies Biochemie, Microbiologie en Genetica verhuisde ze met haar man Rick terug naar Johannesburg in 1979. Daar schoolde ze zich om en werkte tot haar pensioen als computer programmeur. Ruim 20 jaar geleden kwam ze in aanraking met de Tellington Methode toen ze al een praktijk voor Natural Healing voor dieren had geopend, met o.a. Reiki en Aroma therapie sessies.

Nadat ze al enkele jaren de Tellington TTouch trainingen voor paarden in Zuid Afrika organiseerde, kwamen daar in 2004 ook de trainingen voor gezelschapsdieren bij. Ze is tegenwoordig Instructor in beide disciplines; in 2014 werd ze Instructor voor paarden en in 2017 voor gezelschapsdieren. Momenteel leeft ze met haar man samen met 2 paarden, 2 honden, 3 katten en meerdere kippen bij Johannesburg.

Janet Finlay

Tellington TTouch® Instructor voor Gezelschapsdieren 

 

Instructor Janet Finlay heeft haar hele leven al honden gehad. Met Berghonden van de Maremmen, Shelties, Collies en Windhonden heeft ze verschillende takken van hondensport bedreven, zoals obedience, agility en ringtraining. Sinds jaar en dag is ze hondentrainer, lid van de Association of Pet Dog trainers UK (APDT) en Pet Professionals guild. Daarnaast heeft ze de opleiding: Living and Learning with Animals for Professionals  afgerond bij Prof. Susan Friedman.

In 2004 begon ze haar Tellington TTouch® training en sinds 2017 is ze gekwalificeerd instructor voor de Tellington methode.

Ook in het dagelijkse leven (buiten het werken met honden) heeft ze haar sporen verdiend in het lesgeven. Als professor (in e-learning) heeft ze meer dan 20 jaar ervaring in het overbrengen van informatie. Dat is goed te zien in haar adventskalenders op  YouTube, waar ze vele video's met uitleg over Tellington TTouch® heeft gepost.

website Janet Finlay

https://www.canineconfidenceacademy.com/

Anne Bigi

Tellington TTouch® Instructor voor Gezelschapsdieren 

Anne Bigi is geboren in Duitsland en werkte in haar jeugd op hoog niveau met vooral de 'stoerdere' hondenrassen. Ze trainde ze in gehoorzaamheid om ze voor te bereiden op de "Hundeschutzprüfung", te vergelijken met het huidige IPO-examen. Deze honden worden vaak als waak- en verdedigingshonden ingezet. De trainingsmethoden zijn over het algemeen traditioneel waarbij met correctie wordt gewerkt.

Na enige tijd kreeg Anne steeds meer bedenkingen bij het ouderwetse africhten. Ze kwam bij haar zoektocht naar positieve manieren van training de Tellington TTouch® Methode tegen. In 2000 rondde ze haar opleiding tot Tellington TTouch® Practitioner af. In 2002 introduceerde ze Tellington TTouch® in Italië, waar ze sinds halverwege jaren '90 woont met haar familie, paard, honden, katten en kippen.

Ze is zich daarnaast blijven bijscholen in o.a. het werken met reactieve honden, paardrijden voor gehandicapten, ethologie van paard en hond, homeopathie, Bach bloesems, calming signals, agility.

Website van Anne Bigi: http://www.absoluteanimal.it/

 

"Don't let the biography of your dog become its biology"

 

Linda Tellington-Jones