Lees meer over onze internationale instructeurs

Robyn Hood

Tellington TTouch® Senior Instructor voor Gezelschapsdieren en voor Paarden

Senior Instructor Robyn Hood is de jongste zus van Linda Tellington Jones. Net als Linda heeft zij met succes aan wedstrijden in alle disciplines van de paardensport deelgenomen.
Vanaf begin jaren '80 werkt Robyn mee aan de ontwikkeling en verspreiding van de TTEAM en TTouch methode. Sinds 1986 reist Robyn een groot deel van het jaar om trainingen, lezingen en demonstraties te geven in Canada, USA, Europa, Zuid Afrika en Australië en Nieuw Zeeland. Ook is ze al meer dan 17 jaar de gedreven redacteur achter TTEAM Connections Newsletter en organiseert ze Tellington TTouch Trainingen Canada.

Sinds ruim 40 jaar fokken Robyn en haar man Phil op hun boerderij in Vernon, BC in Canada IJslandse paarden.

Met haar grote inlevingsvermogen en treffende observaties,  praktische insteek en bakken aan ervaring maakt ze van elke training een bijzondere belevenis.

Tina Constance

Tellington TTouch® Instructeur voor Gezelschapsdieren en voor Paarden

Tina heeft jarenlang op Tilley Farm – het centrum voor Tellington TTouch® opleidingen in Engeland – gewerkt. Daar heeft ze een schat aan ervaring opgedaan in het trainen en rehabiliteren van paarden en honden. Als Instructeur voor Paarden en Gezelschapsdieren deelt met plezier ze haar kennis en enorme ervaring.

Op dit moment werkt Tina met moeilijk plaatsbare honden in asiels, heeft veel privé cliënten en geeft regelmatig workshops.

Tina is een gepassioneerd en dynamisch docent, en combineert dat met veel compassie en geduld. Haar Engelse humor en sprekende gezichtsuitdrukkingen maken dat er ook altijd flink gelachen kan worden.

website Tina Constance

 

 

Lindy Dekker

Tellington TTouch® Instructeur voor Gezelschapsdieren en voor Paarden

Lindy Dekker is in 1955 geboren in Johannesburg, Zuid Afrika als dochter van Nederlandse immigranten. Ze begon op 10 jarige leeftijd met paardrijden in Stellenbosch, bij Kaapstad. Thuis was ze altijd omringd door dieren, in haar ouderlijk huis waren altijd meerdere honden en katten aanwezig. Ook haar herplaats ezel heeft haar veel geleerd over gedrag, vooral over ontsnappingsartiesten! Later kwamen ook de eerste echt eigen paarden in Lindy’s leven.

Na haar universitaire studies Biochemie, Microbiologie en Genetica verhuisde ze met haar man Rick terug naar Johannesburg in 1979. Daar schoolde ze zich om en werkte tot haar pensioen als computer programmeur. Ruim 20 jaar geleden kwam ze in aanraking met de Tellington Methode toen ze al een praktijk voor Natural Healing voor dieren had geopend, met o.a. Reiki en Aroma therapie sessies.

Nadat ze al enkele jaren de Tellington TTouch trainingen voor paarden in Zuid Afrika organiseerde, kwamen daar in 2004 ook de trainingen voor gezelschapsdieren bij. Ze is tegenwoordig Instructor in beide disciplines; in 2014 werd ze Instructor voor paarden en in 2017 voor gezelschapsdieren. Momenteel leeft ze met haar man samen met 2 paarden, 2 honden, 3 katten en meerdere kippen bij Johannesburg.

 

 

Lisa Leicht

Tellington TTouch® Instructeur voor Gezelschapsdieren en voor mensen (TTouch4you)

Lisa Leicht is al sinds de introductie van de Tellington Methode in Europa in de tachtiger jaren van de partij. Ze is ook al sinds jaar en dag Tellington TTouch® Instructeur voor mensen en gezelschapsdieren.

Zelf iemand met een onderzoekende, nieuwsgierige instelling heeft Lisa meerdere links gelegd tussen de Tellington methode en de wetenschap. Daardoor is Tellington TTouch® in Zwitserland een door de staat erkende methode van omgang en training met dieren.

Lisa maakt graag dwarsverbanden, niet alleen met de wetenschap maar ook met klank-, kleur- en stemtherapie. Ze reist een groot deel van het jaar door Europa om Tellington TTouch® instructie te geven in Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Frankrijk. Haar lessen zijn bijzonder, gestructureerd, veelomvattend en kleurrijk!

Rachel Jackson

Tellington TTouch® Instructor voor Gezelschapsdieren 

Rachel Jackson is een gekwalificeerde en zeer ervaren hondentrainer en gedragstherapeut wiens leven gevuld is door en met dieren. Ze blijft bijleren en heeft na haar opleiding nascholingen gevolgd bij o.a. Sheila Harper, Susan Friedman, Chirag Patel, Turid Rugaas en Victoria Stillwell.

Naast dierfysiotherapeut en hydrotherapeut voor dieren is zij sinds 2003 Tellington TTouch® Practitioner, en in 2021 benoemd tot instructeur.

Ook heeft ze bij Caroline Ingraham het certificaat voor Canine Applied Zoopharmacognosy gehaald en is zij sinds 2009 gediplomeerd acupressuur therapeut voor honden.

Al meer dan 25 jaar vangt zij thuis honden op van alle leeftijden, rassen, maten en soorten. Met haar eigen honden heeft ze op hoog niveau veel verschillende hondensporten beoefend.

Rachel is zoals je kunt lezen niet alleen ervaren in 'vele takken van sport' maar ook een ontzettend positief en vriendelijk mens.

 

website Rachel Jackson

In Memoriam - Edie Jane Eaton

Tellington TTouch® Instructeur voor Gezelschapsdieren en voor Paarden

Edie Jane raakte in 1980 geïntrigeerd door de Feldenkrais methode, nadat ze gezien had hoe groot de invloed van deze methode is op het herstel van mensen met fysiek en mentale beperkingen. In haar opleiding tot Feldenkrais practitioner hoorde ze over Linda Tellington-Jones en na een weekend workshop in Toronto was Edie Jane jarenlang betrokken bij de Tellington methode.

Als één van de instructeurs van het eerste uur, gaf ze over de hele wereld trainingen voor gezelschapsdieren, paarden en mensen. Daarin combineerde ze Feldenkrais en Tellington TTouch® oefeningen op formidabele humoristische wijze. Haar lessen, grappen en wijsheid worden zeer gemist.

 

"Don't let the biography of your dog become its biology"

 

Linda Tellington-Jones